Klassikern: Mersan för tyska toppdirektörer

 
Motor: Rak 6-cylindrig
Växellåda: Automat
Effekt: 185 hk
Cylindervolym: 2746 cc
Längd/bredd: 500/188/cm
Tjänstevikt: 1760 kg
 
Historia Mercedes W116
När Mercedes introducerade sin nya S-klass W116 i september 1972 var det stora paradnumret passagerarnas säkerhet, vilket resulterade i en mer robust och tyngre konstruktion än företrädaren W108. 116-modellen fanns i flera utföranden, som till exempel 280 SE, 350 SE och 450 SE, och slutade tillverkas i september 1980. Då hade nästan en halv miljon bilar lämnat fabriken.
Hur är den att köra?
Den stora och tunga karossen gör att bilen rullar tyst och stabilt även i riktigt höga hastigheter samtidigt som de väl stoppade stolarna gör det möjligt att avverka många mil utan att behöva stanna annat än för att tanka, vilket man tyvärr behöver göra ganska ofta. Automatlådan i kombination med den stora motorn och den tunga karossen gör att bensinförbrukningen rakar i höjden. Att snitta under 1,5 liter milen på landsväg är lite av en prestation.
Vad kostar en Mercedes 280 SE?
Som ny var 116-modellen dyr i inköp men därefter föll priserna på begagnatmarknaden kraftigt. Detta i sin tur gjorde att de kommande ägarna använde den som en slit- och slängbil. I dag är det relativt enkelt att hitta körbara bilar där ägarna begär från cirka 10000 kronor, men då är skicket ofta dåligt. En bil i utställningsskick kan lätt kosta det tiodubbla.
Christer åker som en västtysk direktör
Mercedes 280 SE är världens bästa bil, menar Christer Appelqvist.
Och han är inte ensam.
Den klassiska direktörsvagnen har sedan introduktionen 1972 lockat bilälskare i hela världen.
Själv blev han helt betagen i modellen när den lanserades, men det dröjde innan han slog till på en egen bil.
– Som ny var den alldeles för dyr. Men i mitten på 80-talet började jag lusläsa bilannonserna och hittade en hel del objekt. Men tyvärr var de just objekt, de flesta var i alldeles för dåligt skick.
Men så fick han syn på den här bilen en fredagseftermiddag. Ägaren fanns 50 mil bort och ville ha 45000 kronor kontant, så Christer gick till den lokala banken för att hämta ut pengar ifall det skulle bli affär.
– Tyvärr hade de bara 50-lappar, så jag hade en kappsäck full med pengar när jag åkte för att kolla på bilen, säger Christer Appelqvist som till sin stora glädje fann att skicket var bättre än han vågat hoppats på och brydde sig inte ens om att försöka pruta.
Inte tid att räkna
Ägaren tog emot kappsäcken men hade inte tid att räkna igenom de tjocka sedelbuntarna.
– Vi tog i hand och jag måste säga att detta var det bästa bilköpet jag gjort i hela mitt liv. Bilen hade gått 13000 mil huvudsakligen i Tyskland och var nästan i nyskick. Ägaren som jag köpte den hade precis privatimporterat bilen och gjorde sig säkert en liten slant.
Under de kommande åren blev det någon tur till kontinenten för att testa fartresurserna på autobahn innan bilen mer eller mindre lades i malpåse.
– Jag passade på att blästra och lacka om karossen, och sedan dess rullar den inte många mil om året. Det vore en mardröm att få ett stenskott, säger Christer Appelqvist med ett stort leende men tillägger snabbt att han har andra entusiastbilar som han använder desto flitigare.
Elektrisk taklucka
Just den här bilen är utrustad med finesser i form av en elektrisk taklucka som ger svalka varma sommardagar samt extra stoppning i dörrarna för passagerarnas säkerhet.
Även de smidda fälgarna med den i dag ganska så udda dimensionen 215/70 R14 är originalmonterade tillbehör som suttit på bilen sedan den var ny.
– Det finns inte många moderna bilar som du åker lika avspänt och komfortabelt i som denna, säger han.
 
Källa: Expressen