Alfa Romeo Spider tillverkades i rekordlånga 27 år! På senare år har de äldre bilarna börjat stiga kraftigt i pris men 1980-talsmodellerna går fortfarande billigt. Konstigt

 
En lättfälld sufflett, tuff instrumentering och en rivig fyra med raspigt avgasljud en solig sommarmorgon – mums! Drömmen om en liten öppen italiensk sportbil börjar på 50 000 kronor, mer än så behöver du fortfarande inte lägga upp för en fungerande och besiktigad Alfa Romeo Spider från mitten av 1980-talet. För ytterligare 20 000 får du en riktigt fin bil.
 
En 1980-talare säger ni, var det inte då Spider hade…
… svart ankstjärt. Jodå, så var det. Den 1966 presenterade Alfa Spider hade överlevt hela det foträta 1970-talet med klasskamp och säkerhetshets och i början av 1980-talet var Spider en av mycket få kvarvarande tvåsitsiga roadsters på marknaden. Men försäljningen hade dalat rejält de senaste åren för att 1981 stanna på drygt 1 600 exemplar. Något måste göras och Alfa Romeo har aldrig varit rädda för kontroversiella lösningar. Den 10 mars 1983 visade man den tredje upplagan av Spider kallad Aerodynamica. Den hade ny front, plastiga stötfångare, en spoiler a’la snöplog fram och – digitalklocka! Kronan på verket var den svarta häcken med en allt annat än diskret spoiler i mjukt gummi på bakluckan. Så väcker man uppmärksamhet med en 17 år gammal modell!
 
Ja, det blev väl både skratt och gråt…?
Absolut, men all publicitet är god publicitet, nu var det många som fick upp ögonen för Spidern igen och efterfrågan ökade. Totalförsäljningen nästan tredubblades på ett år! På den svenska marknaden hade den inte funnits sedan början av 1970-talet, nu sålde handlarna allt de kom över!
 
Så det finns en del att välja mellan då?
Javisst, utbudet är ganska stort och många exemplar har aldrig sett snö utan bara brukats sommartid. Många Spiders har varit entusiastbilar från början och vårdats som sådana.
 
Kan man trolla bort spoilern?
Allt går. Men ska du göra det grundligt innebär det byte av hela bakpartiet. Allt är olika, baklucka, skärmar… och när du är klar har du en kanthäck och hur mycket snyggare är den egentligen? Tyska tillbehörsfirman Zender erbjöd tidigare en lite nättare spoiler som bara sticker upp lite, kanske går en sådan att hitta. Men kolla en gång till, är läppen inte lite kul ändå?
 
Nja. Men hur är Spider att köra då?
Genuint trevlig! I originalutförande är visserligen en Spider ganska mjuk i fjädringen och det blir en hel del kräng i kurvorna, det gillar inte alla. Med små medel går det att styva upp körkänslan rejält men att konstruktionen är mer än 40 år gammal med snäckstyrning och stel axel bak går aldrig att dölja. Och en del karossflexande, främst på dålig väg, får man räkna med. Men det var ju inte en modern bil du ville ha. Den raka fyran med överliggande kamaxlar är en pärla i varje utförande!
 
Och att leva med en Spider?
Den är klart rymlig för biltypen. Även längre typer ryms med suffletten uppe och bakom stolarna finns ett rejält stuvutrymme (under vissa år var det inrett som ett baksäte!) och även om bagageutrymmet är grunt så gör längden och bredden att det går att få med sig en hel del. Skulle inte det räcka finns ett bagageräcke att fästa på luckan som tillbehör. Suffletten är enkel att fälla och som tillval finns en varm hardtop.
 
Tillgången på delar och service då?
Mycket god. Konstruktionen är minst sagt beprövad och eftersom tekniken delas med en rad andra Alfor är tillgången på slitdelar i princip ändlös. Vissa detaljer är dock svåra, som vissa elektroniska bitar till de senare årsmodellerna. Men det finns gott om entusiastiska specialistfirmor både i Sverige och utomlands som kan hjälpa ägare i nöd. Dessutom är klubblivet rikt!
 
Hängde spoilern med ända till slutet?
Nej, 1990 fick Spider ny för och akter igen. Borta var de svarta stötfångarna och gummispoilern och att modellen nu var inne på sitt fjärde decennium var svårt att se. Med servostyrning, airbag och automatlåda som tillval gick den att sälja i ytterligare tre år – och den sålde bra! När produktionen till slut lades ned i Pininfarinas fabrik var Spider den sista Alfan på programmet med bakhjulsdrift.
 
Men den första är ju ändå den snyggaste.
Ja ja, men det var det inte alla som tyckte när den kom våren 1966, faktiskt som den sista design som Battista ”Pinin” Farina personligen var inblandad i. Den avrundade aktern var väl extrem i mångas ögon och föregångaren Giulietta Spider var en mycket omtyckt modell. En provkörning senare var dock de flesta omvända. Idag börjar priserna norr om 130 000 kronor för en bra rundhäck. Efterträdaren med rak bak som kom 1970 och tillverkades till 1981 är något billigare och finns med 2000-motor. Inte så vanlig i Sverige dock. Den som vill ha mest Spider för pengarna satsar på en 1980-talare. Spoilern lär man sig att älska med tiden.