Elvis, The King, älskade bilar, han införskaffade då och då nya, läs mer längre ned. Vi vet alla att Graceland har förvandlats till ett turisternas Mecka. Elvis Inc. har köpt den tomt tvärs över gatan från huset sett, och gjort det till en pengamaskin. Tre Elvis-museer, komplett med en souvenirbutik i varje, pryder denna gamla bandgallerian. Du kan se hans flygplan , som såldes av Vernon, men tog tillbaka för museet. Graceland herrgård ligger på 3764 Elvis Presley Boulevard i Memphis, Tennessee. Men – strosa genom Elvis Presley Bil Museum
 
Elvis älskade bilar och Elvis Presley Car Museum visar några av hans favoriter. Promenera ner med en trädkantad gata med en drive-in teater och se över 33 fordon som ägdes av Elvis.
Bland höjdpunkterna finns hans berömda Pink Cadillac, Harley-Davidson motorcyklar, Stutz Blackhawks, en 1975 Dino Ferrari, en 1956 Cadillac Eldorado Convertible, den röda MG:n från Blue Hawaii och mer. Se även några av Elvis motoriserade favoritleksaker, inkl. en go-cart, motordrivna trehjulingar och en trampbil. En del nytillkomna till Elvis Presleys bilmuseum är hans Rolls Royce sedanmodeller, 6-dörrars Mercedes Benz Limousine och Elvis ”John Deere” 4010 traktor, som han använde på sin ranch och på Graceland.
 
Elvis Presley hade en livslång kärleksaffär med bilar. Det började en gång på 50-talet med Cadillacs, däribland Pink Cadillac, som han så småningom gav till sin mor – förmodligen den mest kända bilen i världen. På 60-talet finns där mer Cadillacs, Ford Lincoln och en Rolls Royce bl.a. På 70-talet, köpte han igen Cadillacs, en Mercedes-Benz 600, även en Ford T-Bird – hans mest prisade bilar då var ändå hans Stutz Blackhawk’s. Elvis var den förste att äga en Stutz Blackhawk, och det råder ingen tvekan hans favoritbil var hans 1973 Stutz Blackhawk III .
 
En som jobbade för Elvis, Joe E, beskriver. ”Elvis hade en hel del bilar. Det första som lockade honom var utseendet av bilen. Han brydde sig inte om det var en $ 5.000 bil eller en $ 50,000 bil eller vilket märke det var, trots att han var mycket partisk till USA-tillverkade bilar. Han gillade Cadillacs och Lincolns, även några Chryslers. Vi köpte ett par främmande bilar som Rolls Royce, eftersom det var väldigt prestigefyllt och såg en stor, en Mercedes limousine och en Ferrari, men mest var hans bilar USA-tillverkade. Han var mycket patriotisk när det kom till det.”
 
Om Elvis såg en bil som han gillade i fönstret, skulle han stanna och köpa den. Det var i princip så. Om återförsäljaren hade stängt och de visste vem ägaren var, skulle de ringa och väcka honom. I början av mars köpte 1955 Elvis sin första Pink Cadillac. Det var en rosa och vit Cadillac 1954 och han ordnade transporter för sig och Blue Moon Boys i ungefär tre månader. Bilen gick upp i rök när ett bromsbelägg fattade eld, på vägen 5 juni 1955.
 
”Den första bilen jag köpte var den vackraste bil jag någonsin sett. Det var i andra hand men jag parkerade den utanför mitt hotell den dag jag fick den och stannade uppe hela natten bara för att titta på den. Nästa dag, tog den eld och brann upp på vägen … ” (Elvis).
 
Källa: zenzafacta.wordpress.com